kinderbestuur

"Eigen gedachten en die van anderen onderzoeken, dat is wat kinderen en jongeren doen als zij samen filosoferen."

Kinderbestuur of Kinderraad op school, museum, bij de gemeente of elders (vanaf 4 sessies)

Een Kinderbestuur geeft een school, museum of organisatie advies over thema’s die door de leden van het bestuur met een frisse blik bekeken worden. Via diverse creatieve werkvormen en filosofische gesprekken wordt na een aantal sessies een advies op maat gegeven door de kinderen. De kinderen worden uitgenodigd om een thema vanuit verschillende hoeken te bekijken en dit nieuwe perspectief levert soms verrassende en originele invalshoeken op.

Aantal deelnemers: maximaal 12. Meer deelnemers? Informeer naar de mogelijkheden.


Wat kost de begeleiding van een Kinderbestuur of Kinderraad?

Kosten: € 200 per sessie, exclusief BTW en reiskosten, inclusief voorbereiding en materiaal (voor 2 lesuren).

Locatie: op school, museum, gemeente of andere locatie in overleg.

“In het Boijmans Kinderbestuur krijgen we vragen van medewerkers van Museum Boijmans van Beuningen voor advies over een bepaald thema. Het is heel fijn dat Linda ons hierbij helpt: door het filosoferen met haar komen we bij de kern van de vraag en bij wat de kinderbestuursleden er echt van vinden. Zo komen we via filosofische gesprekken en de leuke werkvormen die Linda hiervoor bedenkt tot een origineel en helpend advies. Wat erg fijn is, is dat Linda ervoor kan zorgen dat de meningen, adviezen en uitspraken echt uit de kinderen komen, en geen gewenste antwoorden zijn. Door de verschillende, motiverende werkvormen houden de kinderen hun aandacht ook vast bij het thema en wordt er hard gewerkt op een middag!

Linda denkt aan wat de kinderen nodig hebben en heeft alle geduld met ze. Tegelijk houdt ze het doel goed in de gaten en kan ze de kinderen daar naartoe laten werken. Ze kan erg goed levelen met kinderen en kinderen zien haar als gelijke wat een vereiste is als je echt de mening en/of adviezen van kinderen wilt."

 

Martine Blijdorp, projectleider kinderbestuur van Museum Boijmans van Beuningen(GAST)LESSEN

KINDERBESTUUR